2016 Kirja-arvostelut lehti Lehti kategorioittain

Kirja-arvostelu: Suuri kissatemppukirja

valko-oranssi-musta pörröinen kissa katsoo ylöspäin. Yksityiskohta Suuren temppukirjan kannesta

Kirjoitus on julkaistu Agikissa-lehden numerossa 1/2016.

Teksti: Virve Heikki


Elina Väyrynen ja Jan Nyström
Suuri kissatemppukirja


Kirja on tuhti tietopaketti kissan aktivoinnin pariin. Oletko pohtinut miten aloittaa kissan koulutus, tai miten totuttaa kissa uusiin ihmisiin tai eläimiin? Vai oletko haaveillut kissa-agilitystä kissasi kanssa? Muun muassa näihin kysymyksiin kirja tarjoaa vastaukset.

Jo kirjan koko, 326 sivua, kertoo miten paljon asiaa teokseen mahtuu. Teos soveltuukin niin vasta-alkajalle kuin jo kissan aktivointiin perehtyneelle. Kissan kouluttamisen perusteet käydään selkeästi läpi ja ne antavat hyvät eväät treenien aloitukseen. Laaja kirjo erilaisia temppuja käydään vaihe vaiheelta läpi. Niiden joukosta on helppo valikoida juuri ne omalle kissalle parhaiten sopivat temput. Myös agilityn pariin sukelletaan käymällä agilityesteet yksitellen läpi. Lisäksi kirjassa perehdytään muihinkin aktivointitapoihin, hajukoulutuksesta, ulkoiluun, leikittämiseen ja aina kissatanssiin asti.

Kirja ei kuitenkaan rajoitu vain temppujen opettamiseen. Sen sivuilta löytyy iso joukko hyviä hyödyllisiä ”temppuja”, eli taitoja ja tapoja, joita jokaisen kissan olisi hyvä osata. Näihin kuuluvat muun muassa harjaaminen, hampaiden pesu ja matkustaminen, ja nämä esimerkit ovat vain pintaraapaisu asioihin, joita kirjassa käydään läpi.

Voin lämpimästi suositella kirjaa kaikille kissanomistajille. Se tarjoaa jotakin jokaiselle lukijalleen.

Similar Posts

Skip to content