2017 Kissan aktivointi kissan kouluttaminen Temppukoulu

Temppukoulu: ympäri pyöriminen

Harmaatäplikäs kissa pyörähtämässä ympäri

Kirjoitus on julkaistu Agikissa-lehden numerossa 2/2017.

Teksti ja kuvat: Milla Salonen


Ympäri pyöriminen on hauska ja helppo temppu, joka soveltuu erityisesti aktiivisille kissoille. Ympäri pyörimisen voi opettaa esimerkiksi sheippaamalla tai kosketuskepillä. Tällä kertaa ympäri pyöriminen opetetaan houkuttelemalla.

1. Ota käteesi kissalle mieluinen herkku. Ohjaa herkun avulla kissa pyörähtämään itsensä ympäri ja palkitse se herkulla. Jos kissa seuraa herkkua mielellään, voit ohjata sen pyörähtämään heti kokonaisen kierroksen, mutta jos herkkukäden seuraaminen tuottaa vaikeuksia, aloita pienemmästä liikkeestä, esimerkiksi pään kääntämisestä kohti herkkukättä.

2. Kun pyörähtäminen herkun kanssa sujuu, on aika häivyttää houkuttelu. Ohjaa kissaa tyhjällä kädellä aivan samalla tavalla kuin herkun kanssa ja palkitse se suorituksen jälkeen toisesta kädestä. Jos kissa ei seuraa tyhjää kättä, esitä laittavasi herkku käteesi ja ohjaa kissa pyörimään.

3. Kun tyhjän käden seuraaminen onnistuu, pienennä ohjausliikettä. Siirry ensin tyhjästä kädestä sormella ohjaamiseen ja ala sitten hitaasti, useamman treenikerran aikana nostaa kättäsi ylöspäin niin että kissan nenä ei enää seuraa sormeasi, vaan sormen liike toimii vain käsimerkkinä. Jos haluat että kissa oppii pyörähtämään äänikomennosta, voit tässä vaiheessa liittää temppuun käskyn pyöri.


Harmaatäplikäs kissa pyörähtämässä ihmisen käden ohjatessa
Harmaatäplikäs kissa pyörähtämässä ihmisen käden ohjatessa
Harmaatäplikäs kissa pyörähtämässä ihmisen käden ohjatessa

Similar Posts

Skip to content