Uutiset

Vuoden 2020 Agikissaksi kruunattiin kotikissa Poju!

Vuoden Agikissa 2020 -kilpailu oli erityisen jännittävä, kun kilpailujen jälkeen samalla pistemäärällä oli kaksi kissaa, ja Vuoden Agikissa jouduttiin siksi palkitsemaan parhaan ajan perusteella – eikä näillä kahdella ollut ajassakaan kuin 0.14sekunnin ero! Harvinaisen kovasta tasosta kertonee myös se, että kaikkien top3-kissojen parhaat ajat ovat alle 4.15 sekuntia. Hurja ja vauhdikas vuosi siis, vaikka kilpailuita koronan vuoksi vähemmän olikin!

Kilpailuja vuonna 2020 saatiin koronan täyttämästä vuodesta huolimatta järjestettyä Oulussa kahdet, joihin molempiin voittajakaksikko osallistui keräten yhteensä 16 pistettä kilpailumenestyksen perusteella. Yhteensä Vuoden Agikissa -kilpailussa oli mukana 11 jäsentemme kissaa, mikä on todella hyvin erityisesti erityinen vuosi huomioon ottaen!

Vuoden Agikissa on 11-vuotias lyhytkarvainen kotikissauros Poju (om. Jenni Yli-Tainio), joka hallitsee myös maailmanennätystä kissa-agilityradalla vastikään tehdyn Ennätystehdas-esiintymisen myötä! Poju on vapaa-ajalla oikea sohvapottu, mutta kisoissa kun mennään niin mennään kunnolla, sillä saahan siitä niin paljon herkkuja ja rapsutuksia palkaksi! 

Kakkoseksi itsensä taiteili vain 0.14 sekuntia hitaammalla ajalla somalikolli FI*Amajan Norton Norberto (om. Anne-Maj Ahokas). Norton on harrastanut agilitya pienestä pitäen enemmän ja vähemmän, ja on vastikään alkanut syttymään myös kisakentillä oikein tosissaan yleisölle poseeraamisen sijaan. Nortonin ehdoton suosikkieste on ohjaajan mukaan joko tikaseste tai läpimenoeste, mutta mikä vaan kelpaa kunhan kalkkunaleikkelettä ja rakkautta saa!

Kolmanneksi sijoittui 11-vuotias pitkäkarvainen kotikissanaaras Viivi-neiti aka Röppö (om. Jenni Yli-Tainio), joka rakastaa esteiden yli kiitämistä ja tekeekin sitä monesti myös itsekseen ja omaksi ilokseen kotonakin. Superhyvien herkkujen sekä rapsutusten toivossa Röppö tekee myös kaikki osaamansa temput yleisön hurmatakseen ja siinä yleensä onnistuen. 

Onnittelut sijoittuneille ja suurkiitos jokaiselle kisaosallistujalle – kolme parasta palkittiin Royal Caninin toimesta! 

Vuoden Agikissa -kisan tulokset löydät nettisivuiltamme osoitteesta
 https://www.agilitykissat.com/agikissa-tulokset/

Skip to content