Toimitus

ruskavalkoinen kissa hyppää agilityesteen yli

Agikissa-verkkolehden toimituskunta


Ihminen istuu matolla ja kissa hyppää hänen jalkojensa yli ihmisen osoittamaan suuntaan.

Päätoimittaja
Sari Toivola

puheenjohtaja (at) agikissat.onmicrosoft.com


Olen viestintäalan moniosaaja ja erikoistunut eläinten hyvinvointiviestintään. Kahden aikuisen ihmisen taloudessamme asustaa maatiaiskissat Elmo, Hiski ja Juju sekä kotikissa Teppo Taikatohveli. Kissojen lisäksi meillä asustaa myös sekalainen joukko akvaariokaloja ja borderterrieripappa Kari.  

Kissojeni kanssa harrastan sekä agilitya että kaikenlaisten enemmän tai vähemmän turhien temppujen opettelua. Lisäksi kissoillamme on ympäri vuoden käytössään verkotettu ulkotarha ja kesäisin viihdymme eläiminemme aidatulla takapihalla vuoroin aurinkolaikuissa makoillen ja ympäri pihaa seikkaillen.  

Kissan arvostuksen ja yhteiskunnallisen aseman kohottaminen on minulle sydämen asia. Toivon ihmisten näkevän kissat aktiivisina eläiminä, joiden kanssa on mukava harrastaa, ja jotka nauttivat yhteistyöstä ihmisen kanssa, kunhan yhteistyö rakennetaan eläinlähtöiselle ja molemminpuoliseen dialogiin perustuvalle pohjalle. Siksi olen mukana SAGIK ry:n toiminnassa hallituksen puheenjohtajan ja viestintätiimin jäsenen ominaisuudessa.  Milla Salonen

milla.ahola (at) helsinki.fi


Olen vantaalainen tutkijatohtori, biologi ja kissaihminen. Työskentelen tällä hetkellä Helsingin yliopistossa koirien ja kissojen käyttäytymistutkijana selvittäen niiden käyttäytymiseen vaikuttavia tekijöitä.

Perheeseeni kuuluvat aviomiehen lisäksi 10-vuotiaat maatiaissisarukset Eemeli ja Kiira, 6-vuotias egyptinmau Tomu, sekä kaksi liskoa. Kissojen kanssa harrastan monipuolisesti kaikenlaista, erilaisista tempuista kissa-agilityyn ja noseworkiin. Rohkea Kiira lisäksi kiertää esittelemässä kissa-agilitya ja kissan aktivointia SAGIK ry:n tapahtumissa.

Kissojen lajityypillisten tarpeiden ja luonnollisen käyttäytymisen ymmärtäminen, sekä ei-toivotun käyttäytymisen vähentäminen esimerkiksi aktivoinnin keinoin on minulle tärkeää. Siksi olen mukana SAGIK ry:n hallituksessa viestintätiimin jäsenenä.Eveliina Kauppila

kauppiev (at) gmail.com


Moikka! Olen Eveliina, kissoihin hurahtanut nuori nainen Oulusta. Päivätyöni teen kirurgian puolen sairaanhoitajana ja vapaa-aikani kulutan paitsi perheeni kanssa ja jumpalla, erityisesti kissajuttujen parissa. Perheeseeni kuuluvat mieheni ja 1.5-vuotiaan tyttäreni lisäksi kaksi somalikissaa ”Norton” ja ”Tyyne”, joiden kanssa käymme kissa-agilityn lisäksi aktiivisesti myös Kissaliiton näyttelyissä. Tulevaisuudessa meillä toivottavasti pyörii myös somalipentuja, sillä molemmat kissat ovat meillä sijoituskissoina.

SAGIK:n hallituksessa aloitin viestintätiimissä vuonna 2017, mutta tälle vuodelle 2021 hyppäsin viestintätiimin lisäksi myös jäsensihteerin saappaisiin. Olemme saattaneet tavata aiemmin myös Pohjois-Suomen tapahtumissa, joista olemme Jennin kanssa olleet viime vuodet vastuussa. Kissan arvostuksen nostaminen on itselleni todella tärkeää, ja siksi olenkin lähtenyt mukaan paitsi SAGIK:n, myös InCat Suomi Ry:n hallitukseen.

Skip to content